BTW pro rata berekeningen

BTW pro rata berekeningen

Verricht u naast btw belaste prestaties ook btw vrijgestelde of niet relevante prestaties dan kunt u niet de volledige btw op inkopen verrekenen. Er dient onderscheid  te worden gemaakt tussen directe en indirecte kosten. Ik kan u behulpzaam zijn met het opzetten van een raamwerk waaruit de rechten en verplichtingen blijken. Zonodig kan aangeven worden hoe de btw ter zake in de administratie opgenomen kan worden. Zeker waar u te maken heeft met een integratieheffing die in de prorata doorwerkt is het belangrijk om de administratie op orde te hebben en tijdig en zo volledig mogelijk de btw teruggaafmogelijkheden te benutten.

Terug naar diensten

Meest recente berichten

Btw reminder 2, suppletie btw 2014

Voorkom belastingrente: corrigeer uw btw-aangiften over 2014 vóór 1 april 2015

Als u uw jaarrekening over 2014 opmaakt, kunt u tot de ontdekking komen dat u over 2014 te veel of te weinig btw hebt betaald. Dit moet u aan ons melden. Doe dit vóór 1 april 2015 en voorkom belastingrente over te weinig betaalde btw.

Geef uw correctie van de btw-aangiften over 2014 door met het formulier Suppletie omzetbelasting. Een correctie op een intracommunautaire verwerving geeft u ook door met dit formulier.

Kleine correcties

Kleine correcties tot € 1000 (betalen of terugkrijgen) mag u ook verwerken in uw eerstvolgende btw-aangifte. Als u dat doet, krijgt u geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag van deze correctie. U betaalt dan ook geen belastingrente over dit bedrag.

Intracommunautaire levering

Een correctie van een intracommunautaire levering van goederen of diensten geeft u niet op in uw suppletie. Stuur een brief met de gegevens van de correctie naar:

Belastingdienst/Central Liaison Office

Antwoordnummer 469

7600 VB Almelo

Opgaaf intracommunautaire prestaties

Wilt u uw opgaaf intracommunautaire prestaties corrigeren? Of moet u deze nog indienen? Doe dit dan in het beveiligde gedeelte van onze internetsite.

  1. Btw reminder nr 1, Btw en de verkoop van de bedrijfsauto Reacties uitgeschakeld voor Btw reminder nr 1, Btw en de verkoop van de bedrijfsauto